Winkel

In de winkel van het Historisch Genootschap treft u uitgaven aan met betrekking tot de geschiedenis van Hoogvliet en haar bewoners maar ook verkopen wij nieuwe en tweedehands boeken op historisch en genealogisch gebied. De winst, of een deel van de winst, van deze boeken komt ten goede aan de Stichting.

Boeken kunt u bestellen door een email met uw bestelling te sturen naar: stichting.hgh@gmail.com
U kunt de uitgaven ook aanschaffen in het bezoekerscentrum aan de Gebbeweg. U bespaart dan uiteraard evt. verzendkosten.

In het verleden zijn door het Historisch Genootschap een aantal jaarboeken uitgegeven die nog in beperkte oplage beschikbaar zijn:

Historisch Jaarboek Hoogvliet 1995
Prijs: € 2,50 (excl. verzendkosten)
Inhoud: Beschrijvingen van Hoogvliet (Van der Boom, bew.), Beschrijving van Oud en Nieuw Hoogvliet (Gebuijs), Vaarwel Hoogvliet (gedicht), Het wapen van de voormalige gemeente Hoogvliet (Van der Boom), Een grootse toekomst voor Hoogvliet (Leegsma), Het dorp waar ik jong was (Van den Engel), Het Multifunctioneel Kerkelijk Centrum naast de Dorpskerk te Hoogvliet (Van der Boom, De Gooijer), De viering van 100 jaar onafhankelijkheid te Hoogvliet in 1913 (Van der Boom), Veertig jaar Recreatiegebouw Oude Wal (Van der Boom), Kroniek.

Historisch Jaarboek Hoogvliet 1996
Prijs: € 2,50 (excl. verzendkosten)
Inhoud: Zoo is 't zaak in 't Overmaas den tijd wat ruim te nemen (Van der Boom, bew.), De Overkant (Knegt), Wie schrijft, blijft (Van den Berg), Vermogensheffingen te Hoogvliet en Oud- en Nieuw-Engeland 1622-1652 (Van der Tuijn), Het stadscentrum van Hoogvliet - Wat is ervan terecht gekomen? (Milius, werkgroep bouwgeschiedenis HGH), De dingtaalrol van Hoogvliet 1806-1808, met genealogische aantekeningen (Van der Boom), Familienamen voorkomende te Hoogvliet voor 1700 (Van der Boom), Oude foto's, Kroniek.

Historisch Jaarboek Hoogvliet 1997
Prijs: € 2,50 (excl. verzendkosten)
Inhoud: Het gezicht op een fabriekspijp of hoge flat moet men op de koop toe nemen (Van der Boom, bew.), Leven en werken van Arie den Boer (1847-1925) (Den Boer e.a.), Dopen, graven en begraven in en om de oude dorpskerk van Hoogvliet (De Graaf), Riviervisserij - vergane glorie (Van der Boom, Van Doorn), Het reisverslag van een Hoogvlietse emigrant (Koppenol), Kroniek.

Historisch Jaarboek Hoogvliet 1998
Prijs: € 2,50 (excl. verzendkosten)
Inhoud: Denkend aan Hoogvliet zie ik... (Van der Boom, bew.), De laatste gemeenteraadsvergadering (De Graaf), Iets over Hoogvliet en de geleide migratie zoals die zich in de jaren vijftig en zestig voltrok (De Graaf), Zo vader, zo zoon (Knegt), Begraven op de Oude Begraafplaats Hoogvliet (Achterweg) 1877-1957 (Van Kralingen, bew.), Hoogvliet toen (Hoogvliet), Kroniek.

Op arendsvleugels door de tijd. Het geslacht Den Arend (door A. den Arend). Prijs: € 15,-- (excl. verzendkosten)
Beknopte parenteel (afstamming in mannelijke zowel als in vrouwelijke lijn), met veel gegevens van families uit Zwijndrecht (stamplaats van het geslacht), Pernis en Hoogvliet en omgeving uit de periode 1675 - heden. Paperback met 174 blz. incl. indexen op geslachtsnamen en op voornamen van leden van de familie Den Arend. Rijk geïllustreerd.

Stamboom van de familie Bijl. Beknopte parenteel van het geslacht Bijl van eind 16e eeuw tot heden (door A. den Arend). Prijs: € 20,-- (excl. verzendkosten)
Beknopte parenteel (afstamming in mannelijke zowel als in vrouwelijke lijn). Boek met harde kaft en 256 blz. incl. indexen op familienamen en leden van het gesclaht Bijl op voornamen. Rijk geïllustreerd.

Hoogvlietse Bronnen deel II. Dopen 1721-1811
(door J.H. van der Boom).
Prijs: € 2,50 (excl. verzendkosten)
Een bronuitgave van de Werkgroep Overmaas die ook transcripties van doop-, trouw- en begraafboeken heeft uitgegeven van Poortugaal, Pernis, Rhoon en Charlois. De eerste uitgave 'Dopen 1655-1720' is uitverkocht en nog slechts antiquarisch verkrijgbaar.

Mensen! We gaan weer! Honderd jaar muziek in Hoogvliet (geschiedenis van muziekvereniging DES, voorheen SDG, 1911-2011) (door W. Tempelman). Prijs 15,-- (excl. verzendkosten). Paperback, 172 blz. Rikj geïllustreerd.

Regelmatig hebben wij oude fotoboekjes van Hoogvliet te koop, waaronder de veelgezochte boekjes "Zo was Hoogvliet" (Van den Engel en Van Kralingen) en "Groeten uit Hoogvliet" (Zevenbergen). Deze boekjes zijn moeilijk te verkrijgen en alleen nog antiquarisch te koop. Ook hebben wij regelmatig exemplaren te koop van het lijvige "De keerzijde van de prentbriefkaart" van Leen Hordijk met afbeeldingen en beschrijvingen van all Hoogvlietse prentbriefkaarten tot 1960.

Zo was Hoogvliet, Prijs 17,50 (excl. verzendkosten)
Groeten uit Hoogvliet, Prijs 17,50 (excl. verzendkosten)
De keerzijde van de prentbriefkaartt, Prijs 25,00 (excl. verzendkosten)
Veranderd Hoogvliet, Prijs 17,50 (excl. verzendkosten)